#

Колумбия

                                                                                              ЦВЕТОВЕТЕ НА ЮЖНА АМЕРИКА: КОЛУМБИЯ

                                                                                                                  26 юли – 3 август 2024
                                                                                 

1 ден – 26 юли Пристигане в Богота

За групата, която пристига от Перу полетът е на 11ти април. За групата, която тръгва от България – полет на 10ти април 2024.

Кацане в Богота и настаняване в хотел. Време за почивка и първи впечатления от столицата на Колумбия. В зависимост от времето на кацане – разходка из Богота

Столицата на Колумбия Богота е разположена в сърцето на страната на 2 640 метра надморско равнище. Това я прави третата по височина на разположение столица в света след Ла Пас, Боливия и Кито, Еквадор. Градът възниква преди повече от пет века върху плато на източната част на планинската верига Анди. Произходът на името Богота идва от древните индиански племена, обитавали тези земи преди пристигането на испанците. През 1538 година на територията на днешна Колумбия стъпва първият европеец – Гонсало Хименс (Gonzalo Jimenez). Той всъщност основава града Санта Фе (Santa Fe), който впоследствие приема името Богота.

2 ден – 27 юли: Богота

Разходка из Богота –едно от най-красивите преживявания през този ден ще бъде изкачването с кабинков лифт до връх Монсерат и светилището "Nuestro Señor Caído" („Исус Христос на Кръста”), откъдето ще се насладим на невероятна гледка към мегаполиса. Свободно време с възможност за разходка в централната част на красивия град Богота, разглеждане на „Пласа де Боливар” и правителствените сгради, колониалния център, Музея на известния художник и творец Ботеро, стария град „Ла Канделария”, църквите „Сан Франциско” и „Св. Троица”. Посещение на известния Златен музей с над 30 хиляди златни артикула, които свидетелстват за богатата култура на предколониалния период. Нощувка в Богота.

3 ден – 28 юли: Меделин

На този  ден ще вземем вътрешен полет до град Меделин. Градът е разположен в северозападната част на Колумбия на надморска височина 1 538 метра в Андите. Само на час и половина от шумния Меделин се намира райско място, наречено езерото Гуатапе (Guatape lake).

Меделин е вторият по големина град в Колумбия, който е известен с красивите си планини и вкусна храна. Градът изобилства с паркове, изпъстрени с изящни орхидеи, тропични птици и още множество природни и архитектурни забележителности. Сгушен e в красивата долина Абура (Aburra), а река Меделин пресича града от север на изток.
Градът пленява и с пъстрия си нощен живот, малките улички, апетитната храна, гостоприемните домакини и множеството барове.
4 ден- 29 юли: Меделин.

Обиколка на град Меделин , по време на която в рамките на 4-6 часа ще имаме възможност да добием лични впечатления от град Меделин. Ще разгледаме центъра, ще се изкачим до библиотеката „Санто Доминго Савио”, откъдето се разкрива панорамна гледка към града. Разходката ще завърши в „Ел Пуеблито Паиса”, където е пресъздаден животът в колониална Колумбия. Ще разгледате още колониални църкви, площади и скулптури на Ботеро из центъра на Меделин. 

5 ден – 30 юли Посещение на Гуатапе и Пеньол.

Този ден ни очаква една впечатляваща екскурзия до Гуагапе, по време на която ще видим другата страна на Колумбия . Град Гуатапе се намира на 90 минути път с кола от Меделин и е известен със своите цветни сгради и очарователни каменни улички. Ще се изкачим по 740-те стъпала на известната скала „Пиедра дел Пеньол“за изумителни гледки към околните езера и хълмове на Гуатапе. Ще направим разходка в града, известен като един от най-чаровните градчета на Колумбия. Нощувка в Меделин.

6 ден – 31 юли Картахена

От Меделин ще вземем вътрешен полет до жизнения карибски пристанищен град Картахена. 

Градът е разположен в северната част на страната на брега на Карибско море и е първата първата испанска колония на територията на Южна Америка, основана през 1533 година. Благодарение на това Картахена е била важен търговски и пристанищен център, откъдето испанските конкистадори са изнасяли злато. Градът е известен с богатото си културно-историческо минало, пъстрата колониална архитектура, красиви плажове, очарователните острови Росарио, бурният нощен живот и фиести. 

За разлика от Богота и Меделин в Картахена тук ще се потопим в невероятна тропическа атмосфера. Заради разположението си на карибското крайбрежие и високите температури тук темпото на живот е доста по-бавно.
Картахена де лас Индияс е един от най-впечатляващите градски центрове в Латинска Америка, излъчващ карибска атмосфера и свидетелстващ за испанската колониална история. Заобиколена от високи защитни стени, построени за защита от пирати, Картахена приканва за разходка из градските й стени, укрепления, пъстроцветни къщи, украсени със саксии с цветя, и испански колониални покриви. Посещение на стария град и основните му сгради като манастира Ла Попa и замъка Сан Фелипе. 

7 ден – 1 август Ислас дел Росарио

По желание разходка с лодка и еднодневна екскурзия до Ислас дел Росарио , с гмуркане и шнорхелинг.  – отделно заплащане или свободен ден за релакс в хотел all inclusive в Картахена 

8 ден –  2 август Картахена

Свободен ден - плаж

9 ден – 3 август 

Отпътуване за за България

Има възможност за полет през Панама с допълнителна нощувка в Панама и разглеждане на Панамския канал.

Learn more
#