#

Indonesia

РЕТРИТ НА ОСТРОВ БАЛИ 21ви – 2ри октомври 2022 г 

Това пътуване едновременно е духовно преживяване и приключение. Даваме ви достъп до места, които са толкова свещени за местните хора, че често достъпът на чужденци до тях е органичен. Разкрива ви се възможност да се докоснете до духовни учители, които не можете да срещнете всеки ден. По време на пътуването има ежедневни медитации и практики, дни с мълчание и възможност за допълнителни терапии: кристалолечение, медитация с тибетски пеещи купи, гуа ша масаж, акупресура, ТЕС, пренареждане на матрицата. В същото време ви даваме възможност да посетите всичко, което си струва да се види и усети от Бали, срещаме ви с местни хора и ви потапяме в техният начин на живот. По време на пътуването посещаваме и други индонезийски острови в близост до остров Бали – Гили Еър, Ломбок, Нуса Лембонган, Нуса  Пенида, където обикновено оставаме за няколко дни за да можем да се потопим в безвремието на местните, да се обърнем към себе си и да се погрижим за тялото си.  Всеки път избираме различна дестинация. Придвижването до съседните острови е с лодка, като основният багаж остава на Бали,  а ние тръгваме само с по една малко раница. 

Когато има възможност и в зависимост от програмата организираме допълнителни екскурзии до свещени места, храмове, водопади или правим трекинг, шнорхелинг и плуване с морски костенурки. Понякога мълчим. Понякога стоим на тъмно. Понякога празнуваме с местните. Всеки път е различно. Всяка група е различна. Винаги правим по нещо ново и се опитваме да се подобряваме. Често датите на пътуването са съобразени с Балийската нова година, която е много по различна от тази по целия останал свят. Участваме в празника Ого Ого, който за местните е символ за победата на светлината над злите сили и на следващият ден потъваме в мълчание заедно с целият остров. 

О.Бали - радостта от малките неща 
Тръгване от София 

Ден 1 - 21.09 – кацане на о.Бали
Добре дошли на о.Бали. Настаняване в хотел в Убуд. 

Ден 2 - 22.09 – Убуд
Адаптационен ден. Сутрешна практика.Закуска. Обиколка из културната столица на о.Бали - убуд. Посещение на кралския дворец, градината с лотосите, арт галерии, известния пазар на Убуд и гората на маймуните. Следобеден масаж за възстановяване от пътуването. 
 

Ден 3 - 23.09 - Убуд 
Ранна закуска и отпътуване за скритите, далеч от хорската глъч свещени храмове.Благодарение на нашите балийски приятели, ще имаме възможност да преживеем автентичен, пречистващ ритуал за здраве, Измивайки се със свещените води на 7 различни енергии, в един от най-тачени от местните лечители храмове. След това се отправяме към храма на благоденствието, където ще бъде организирана молитва и бъдем благословени от местните свещеници, и богинята на богатството и изобилието Лакшми. Следва обяд с изключителна гледка към едно от съкровищата на Бали и включено в списъка на ЮНЕСКО - оризовите тераси Джетилуй. 

Ден 4 - 24.09 – о.Гили Айр
Ранна закуска и отпътуване за о. Гили Айр. Настаняване. Практика. Време за плаж, масажи, разходка. 

Ден 5 - 25.09 – о.Гили Айр
Сутрешна практика. Закуска. Време за плаж. Следобедна практика. 

Ден 6 - 26.09 – о.Гили Айр
Сутрешна практика. Закуска. Време за плаж. Следобедна практика. 

Ден 7 - 27.09 – Убуд
Закуска. Трансфер до Убуд. Разходка през Champuan ride walk. 

  

Ден 8 - 28.09 – Убуд
Сутрешна практика. Екскурзия до древното и автентичното село Деса Пенглипуран и най свещения храм за балийците - Храмът Майка. 

Ден 9 - 29.09 - Убуд 
Сутрешна практика. Екскурзия с обиколка на едни от най-известните забележителности около Убуд - свещения храм на водата Tirta Empul, Goa Gajа, обяд с гледка към Вулкана Барур и тестване на кафето Копи Лувак във ферма, където ще можете да дегустирате и множество различни чайове от острова. Да видите цибетка, животинчето отговорно за кафето, как изглежда какаото, канеленото дръвче и още много. 

Ден 10 - 30.09 - Убуд
Сутрешна практика. Свободно време за разходка из Убуд, релакс в Jungle Fish, cпа. 

Ден 11 - 01.10 - Убуд
Отпътуване към България 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: 

 • 7 нощувки в магнетичния Убуд при настаняване в двойна стая. 
 • 3 нощувки на остров Гили Айр при настаняване в двойна стая.
 • Възстановяващ масаж при пристигането
 • Храна частично: всички закуски, вечеря за добре дошли в един от най-култовите ресторанти в културната столица на Бали, Убуд. 
 • Трансфери от и до летището. 
 • Трансфер с бърза лодка до о.Гили Айр и обратно, наем на гардероб за багажа. 
 • Свещена водна церемония за здраве и благословия в скрития дълбоко в джунглата и недостъпен храм на здравето. Транспорт, наем на два броя кабая (традиционно облекло), дарове за церемониите, изготвени от местните жени, местни придружители, такси за храма и възнаграждение за свещениците. Всички дарове се изработват индивидуално на ръка за всеки един от участниците в продължение на няколко дни преди церемонията.
 • Свещена церемония за благоденствие и изобилие в храма на парите и богинята Лакшми, транспорт и дарове за храма и боговете, изготвени от местните жени, местни придружители, такси за храма и възнаграждение за свещениците. 
 • Посещение на едно от съкровищата на о.Бали — оризовите тераси Джетилуи и входна такса. 
 • Практики: йога, медитации, дишане, енергийни упражнения. 
 • Целодневна екскурзия до древното и автентичното село Деса Пенглипуран и най-свещеният храм за всички балийци – Храмът Майка. Включва транспорт, професионален местен гид и такса за храмовете.
 • Целодневна екскурзия до свещените храмове Тирта Емпул, пещерата Гоа Гаджа, обяд с гледка към вулкана Батур, комбинирано с посещение на ферма за кафето Копи Лювак и дегустация. Включва транспорт, професионален местен гид и такса за храмовете.
 • Цялостна организация на пътуването, професионален местен екскурзовод и български водач на групата, помощ при закупуване на карти за интернет, обмяна на пари, закупуване или наемане на постелка за йога, организация на допълнителен транспорт.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Самолетни билети, застраховка, лични разходи в хотела – пране, мини бар, обяд и вечеря.
 • Посещение на традиционните балийски танци в кралския дворец в Убуд — цена на билет около 10 евро.
 • Спа процедури и масажи: между 10 и 30 евро.

ЦЕНИ И СРОКОВЕ ЗА ЗАПИСВАНЕ: 1790 евро на човек при двойно настаняване 

 1. При ранно записване – цена 1630 евро (160 евро отстъпка). В този случай е необходимо заплащане на 50% от цената на пътуването до 15-ти май 2022 г. При записване след тази дата се заплаща пълната цена от 1790 евро
 2. При записване на втори член от семейството — цена от 1600 евро (отстъпка 190 евро на човек). В този случай е необходимо внасяне на депозит от 50% от сумата за всеки пътуващ при записването.
 3. Отстъпка “Доведи приятел" - при записването на втори човек – цена 1630 евро (160 евро отстъпка). Вторият човек плаща пълната цена.
 4. За самостоятелно настаняване се доплащат 360 евро към цената на пътуването
 5. Дете, настанено в стаята на родителите си, заплаща 50% от цената на пътуването.
 6. Останалата част от таксата се заплаща най-късно до 5-ти август 2022г.
 7. При отказ от пътуването до 5-ти август 2022, включително, се възстановява 100 % от платената цена.
 8. При отказ от пътуването след тази дата, възвръщаемата сума е 30% от платената цена.
 9. При отказ от пътуването след 1-ви септември 2022г., възвръщаемата сума е 10 % от платената цена.

ЦЕНИТЕ СА БЕЗ ДДС! 

Learn more
#
Indonesia