Децата и Фън Шуй

Децата и Фън Шуй

В последните месеци често получавам запитвания за това как фън шуй може да ни помогне да създадем пространство, в което децата да се чувстват добре. Истината е, че с помощта на фън шуй може да се постигне здравословна жизнена среда както за малките деца, така и за тийнейджърите. Тяхната енергия е експанзивна и се нуждае от подходящо пространство за да се канализира правилно. За щастие на родителите, фън шуй може да помогне и да се намали непреодолимия хаос, който често присъства в детските стаи. Основното е, дали може да се постигне ефект върху самото дете – повече концентрация, спокойствие, кооперативност. Отговорът е да, това може да бъде подобрено. В някои случаи повече, в други по - малко, но не е невъзможно. Най-важното е пространството да бъде съобразено с личните нужди на всяко дете. Тук не става въпрос за обзавеждане или осигуряване на достатъчно пространство, а за нещо много по - мащабно.

Как да съобразим пространството с личните нужди на всяко дете? На първо място като анализираме точно в коя част на дома е то и в коя посока сочи главата на детето, когато спи. Ние като човешки същества сме чувствителни на външната среда и постоянно си взаимодействаме с нея. Това в още по-голяма степен важи за децата. Всяко дете е различно и в един и същи дом, две деца могат да се чувстват по напълно различен начин и да имат различни резултати. Защото децата са различни. Има значение кога е родено детето и каква е личната му енергия.

Съществено влияние оказва значението на магнитното поле на земята и начинът по който то се отразява върху човешкото биополе. Магнитното и торсионното поле въздействат върху човешкия организъм на ниво клетки, органи и системи. Най-голямо е въздействието на магнетизма върху нервната и ендокринната система. Мозъкът също има електромагнитно поле и в зависимост от конкретната дължина на вълната се определя състоянието в което се намираме в момента – будност, активност, сънливост, дълбок сън. Сърцето и другите органи не правят изключение. Доказано е, че промяната на близките магнитни полета причинява промяна в мозъчната активност на човека. Точно затова едно от нещата, които имат най-голямо значение и при децата са посоката на спане и учене. 

Първата крачка е да се направят изчисления и да се види личната енергия на детето. След това, да се позиционира правилно в дома, да се избере как да се постави леглото и бюрото му, кои вещи да се отстранят от детската стая, да се използват тези цветове, материали и форми, които го хармонизират. Когато детето е по- голямо и му предстоят изпити или кандидатстване може да се направят подходящи активации в тази посока. Също, ако детето има много активна психика или друг конкретен проблем може да се адаптира пространството, така че да въздейства успокояващо. Понякога енергията в детската стая не е много благоприятна и предразполага към конфликти или заболявания. В тези случаи е препоръчително да се направи хороскоп на дома за да се направят съответните лечения, ако се налага.

В статиите в БЛОГ можете да прочете как да определите личното енергийно число на вашето дете и неговите подходящи посоки. Ако имате нужда от консултация, обадете ни се или ни пишете. С радост ще ви помогнем. 

От Space and Rituals с любов

Автор: Росица Георгиева