#

Индивидуална консултация

Ведическата астрология, известна като Джотиш, произхожда от древна Индия въз основа на Ведите, най-старият свещен текст на индуизма. Думата „ведически“ означава „мъдрост и истина“, докато думата „джйотиш“ е съставена от две думи, т.е. джьот означава Светлина и Ишт означава Бог. Следователно ведическият Джотиш означава „истинската светлина на Бог“. Джотиш е известен още като „око“, защото ни позволява да разберем нашето минало, настояще и бъдеще и също така да разкрием нашите личностни черти

Ангажирането с тази дълбока система води до по-добро разбиране на начина, по който взаимодействаме с приятели, семейство и партньори в живота, като ни помага да се свържем с по-дълбокия смисъл на събитията в живота. Ведическата астрология може да ви помогне да разберете различните етапи от живота си и какви предизвикателства или възможности може да очаквате в тях. Тя е е инструмент за самопознание, самоусъвършенстване, с помощта който може да вземате по-добри решения.

Какво да очаквате на консултацията:
 - Консултацията може да бъде присъствена или онлайн.

 - Астрологът ще ви помоли да му предоставите информация за дата, час и място на раждане. Тази информация е важна за изготвянето на астрологичната ви карта. 

- След като астрологът разгледа астрологичната ви карта, той ще направи анализ на различните аспекти на живота и личността ви, включително вашите качества, слабости, възможности и предизвикателства. 

- На базата на този анализ, астрологът може да ви предложи съвети за подобряване на различни аспекти от вашия живот, като работа, кариера, здраве, отношения и др. 

В някои случаи ведическите астролози могат да препоръчат използването на определени ритуали, мантри или лечебни методи за поддържане на хармония и баланс в живота ви. 

Нашият астролог е Мария Попова. Повече информация за нея, можете да прочетете тук.

Цена на консултацията: 150 лв

Допълнителна бележка:
Ако сте запознати или сте си правили астрологична консултация по западната астрология и искате да знаете разликите между двете системи, ето някои от тях: 

Западната астрология използва позицията на Слънцето и оригиналното разположение на съзвездията отпреди хиляди години, докато ведическата астрология се придържа към астрономически точното положение на съзвездията, каквито са днес.  Ведическата астрология позволява точност, която е най-добра за прогнози и докосване до вечното значение на вашия знак. Нощното небе е разделено на 27 лунни позиции, наречени „Накшатри“.  Всяка от тези накшатри има свое божество, символ, управляваща планета и митологична история, която може да служи като портал за лична трансформация. 

Основната разлика между индийската ведическа астрология и западната астрология се крие в техниката на изчисления. Западната астрология основава своя зодиак на равноденствията. Позициите на планетите, които се разглеждат от западната астрология, продължават да се променят по отношение на звездите. В индийската ведическа астрология звездите се считат за фиксиран фон, спрямо който се измерва движението на планетите, докато западната астрология използва тропическия зодиак, където движението на планетите се измерва спрямо позицията на Слънцето на пролетното равноденствие.  Въпреки това, поради прецесията на равноденствията, разликата между индийската и западната астрология става забележима едва с течение на времето. Тези две системи са идентични, когато има изместване на произхода на еклиптичната дължина с около 22 градуса или дни, което води до позиционирането на планетите в предишните знаци в западната рождена карта.

Западната астрология използва тропическия зодиак, който се основава на сезоните и връзката на Земята със слънцето. Пролетното равноденствие винаги е първият ден от сезона на Овен в тропическия зодиак. Ведическата астрология използва звездния зодиак, който поставя позицията на планетите на фона на звездите. Поради наклона и колебливата орбита на Земята, звездите и съзвездията не остават във фиксирана позиция.  Всяка неподвижна звезда се движи около един зодиакален градус на всеки 72 години. Сидералният зодиак отчита това чрез коригираща система, наречена ayanamsas, докато тропическата система изобщо не отчита това движение. Ето защо вашият слънчев знак във ведическата астрология може да е различен от този, който познавате от западната астрология.

Научете повече
#
Индивидуална консултация