Личните числа във Фън Шуй

Личните числа във Фън Шуй

Ето и кратко описание на различните енергийни числа във фън шуй. Тук може да намерите подходящите посоки, цветове и материали за вас и любимите си хора. Как да изчислите личното си енергийно число можете да намерите в статията  КОЯ “ЗОДИЯ” СИ СПОРЕД ФЪН ШУЙ?

ЛИЧНО ЧИСЛО 1

Елемент: Вода 

Сезон: Зима

Цветове: черно и всеки нюанс на синьото носят късмет на хора с личен елемент 1.

Също подходящи: бяло, сиво, сребристо, медно.

Материали и форми: Стъкло, Метал, кръг, овал, вълнообразна форма

Благоприятни посоки: Югоизток, Изток, Юг и Север. 

Да избягват останалите посоки, особено Югозапад.

Органи и системи в тялото, за които трябва внимават: бъбреци, уши, кръвоносна система 

Хората от Gua 1 са склонни да вървят по течението и същевременно са изключително гъвкави и адаптивни. Непостоянни са като водата. Бързи и бавни. Въпреки, че изглеждат стабилни, тихи и стабилни отвън, отвътре са доста неспокойни. Те са визионери и новатори. Любопитни, обичат да пътуват и да изучават света. Мразят да са в застой или "закотвени" на едно място. Хората с лично число 1 са много интелигентни, адаптивни и креативни. Отлични мениджъри, лидери и медиатори. Също така са очарователни, смели, уверени, упорити, либерални и дълбоки мислители. Потапянето на дълбоко в мисли обаче, често ги натъжава или депресира. Тези хора са силни и упорити. Харесва им конкурентната среда. Не се отказват лесно, не се страхуват от препятствия и знаят как да се ориентират и да преодоляват проблемите. Когато са разбалансирани могат да бъдат обсебващи, раздразнителни, параноични, натоварващи. Една от пречките които имат е, че са несигурни. Чувството им на гордост ги води до срам, че не са достойни. Склонни са да се изолират.

 

ЛИЧНО ЧИСЛО 2 

Елемент: Земя. 

Сезон: Ранна есен. 

Цветове: земните нюанси на жълто, охра, кафяво, както и всички убити и пастелни цветове носят късмет на 2.  Също огнени цветове: ярко червено, ярко жълто, оранжево и синкаво –виолетово. Тези цветове са представител на елемента огън, а в цикъла на елементите огънят храни земята.

Материали и форми: камък, керамика, кристали, минерали, квадрат и правоъгълник като форма.

Благоприятни посоки: Североизток, Запад, Югозапад, Северозапад. 

Да избягват останалите посоки, особено Север.

Органи и системи в тялото, за които трябва внимават: далак, храносмилателна система

Има два вида "земни хора" - голяма земя (хората с лично число 2) и  малка земя (хората с лично число 8). Това са най-лоялните личности сред всички останали. Те са изключително грижовни и майчински настроени. Подкрепящи, любвеобилни, с добри сърца.  Те са майките на света. Винаги ще помогнат със съвет и подкрепа. Много толерантни са и притежават огромна жажда за знания. Земни, практични и надеждни, перфекционисти. Притежават отлични умения за управление на пари. Не поемат необмислени рискове и правят нещата по правилния начин. С креативност осъществяват идеите си. Лесно намират решения на проблемите и обичат да планират. Прощават. Довършват започнатото. От друга страна лесно се изнервят и имат психични сривове. В същото време са много чувствителни и по-малко експресивни. Тревожни, подозрителни, егоистични, трудно променят мнението си дори и да не са много обективни.

 

ЛИЧНО ЧИСЛО 3

Елемент: Дърво 

Сезон: Пролет 

Цветове: Зеления цвят в тъмни нюанси носи късмет на хора с лично число 3, люляково лилаво, кафяво, също черно и всякакви нюанси на синьо също са подходящи, тъй като се свързват с елемента вода, а в цикъла на елементите водата храни дървото.

Материали и форми: дърво в интериора, живи цветя, удължена цилиндрична форма.

Органи и части на тялото: черен дроб, очи, стави гръбначен стълб 

Благоприятни посоки: Юг, Север, Югоизток, Изток 

Да избягват останалите посоки, особено Запад

Хората с елемент Дърво са силни, издръжливи, жизнени и импулсивни. Не обичат конкуренцията и да им се казва какво да правят. Решителни, безстрашни и упорити са. Много смели и рискуват много. Обичат опасните и екстремни спортове. Харесват собственото си пространство. Като същинско дърво се извисяват над другите, поради което някои хора се чувстват смазани от тях, а други защитени в доминиращото им присъствие. Хората с лично енергийно число 3 са социално активни, имат много съюзници и добро чувство за хумор. Красиви са,  креативни, състрадателни, агресивни, експлозивни. Изключително силни личности, откровени, могат да бъдат дебелокожи, и нетърпеливи. Лесно се вбесяват и избухват, нямат страхове и притеснения. Жизнени, активни. Обичат да изследват нови места, и постоянно имат нужда от движение и промяна. Професионални артисти, треньори. Същевременно са изключително упорити, инатливи, егоистични и не се огъват лесно. Не обичат да се променят плановете. Нетърпеливи са.  Понякога са без всякакво чувство за такт и дипломация, време и място.

 

ЛИЧНО ЧИСЛО 4

Елемент: Дърво 

Сезон: Пролет 

Зеления цвят в светли нюанси носи късмет на хора с лично число 4, люляково лилаво, кафяво, също черно и всякакви нюанси на синьо също са подходящи, тъй като се свързват с елемента вода, а в цикъла на елементите водата храни дървото.

Материали и форми: дърво в интериора, живи цветя, удължена цилиндрична форма.

Органи и части на тялото: черен дроб, очи, стави гръбначен стълб 

Благоприятни посокит: Юг, Север, Югоизток, Изток 

Да избягват останалите посоки, особено Североизток

Хората с лично число 4 са много по-склонни на компромиси от хората с лично число 3. Четворките са изключително инстинктивни, предпазливи оптимисти и загрижени за това как представят себе си. Те са гъвкави, романтични и социални. Освен това и са и отлични комуникатори. Учат по-бързо от другите и знаят пътя си към върха. Приятелите им са най-разнообразни. Обичат да са независими което ги прави много добри предприемачи. От друга страна, могат да бъдат много манипулативни. Освен това са силно емоционални, хора на настроенията. Склонни са да заобикалят правилата спрямо техните нужди.

 

ЛИЧНО ЧИСЛО 5

Във фън шуй петицата се свързва се с елемента Земя. Хората с лично число 5 се  причисляват към 2 за мъжете и 8 за жените в компасния фън шуй .  Ако използвате електронен калкулатор, може дори да не разберете за това, т.к. той го пресмята и замества автоматично. Особеното при тях е, че личностните им характеристики нямат нищо общо с тези на двойките и петиците.

Числото 5 е със специален статут в класическия фън шуй, a хората с това гуа са съвкупност от малка и голяма земя и притежават характеристики и на двете. Те са изключително трудни за разбиране и непредвидими. Упорити, родени лидери, изобретателни, често се определят като “особняци” от околните. Ако  посоките им са еднакви с тези на числата 2 и 8, то характерите са им напълно различни.

 

ЛИЧНО ЧИСЛО 6

Елемент: Метал 

Сезон: Есен 

Цветовете: бяло, сиво, златно, сребристо, медно , както и “земни” цветове – охра, горчица, керемида, пастелно розово и пастелно жълто, кафяво. 

Органи: бял дроб, дебело черво, глава, кости

Благоприятни посоки: Запад, Североизток, Югозапад, Северозапад 

Да избягват останалите посоки, особено Юг

Хората с лично число 6 принадлежат към групата на "голям" метал. Те имат високи лидерски способности. Своенравни и упорити, строго дисциплинарни и изключително доминантни. Безкомпромисни са и е трудно да бъдат разбрани. Изключително целенасочени и фокусирани, горди и перфекционисти. Непреклонни.  Държат на  имиджа си в обществото и няма да направят нищо, което би нарушило звездната им репутация. Твърдостта им обаче често води до самота и депресия. Добре да се научат да приемат по-лесно нещата.

 

ЛИЧНО ЧИСЛО 7

Елемент: Метал 

Сезон: Есен 

Цветове: бяло, сиво, златно, сребристо, медно, както и “земни” цветове – охра, горчица, керемида, пастелно розово и пастелно жълто, кафяво

Органи на тялото: език, уста, гърло, дебело черво, бял дроб

Благоприятни посоки: Северозапад, Югозапад, Североизток, Запад

Да избягват останалите посоки, особено Изток

Gua 7 е сред групата на "малък" метал. Въпреки че отвън изглеждат меки и  спокойни, отвътре са доста твърди. Също така обичат да спорят. Те са добри оратори, чийто разказ е ефективен и ефикасен. Притежават остър език, а думите им са като нож с две остриета. Могат да бъдат както успокояващи, така и срязващи. Трудно е да се прецени дали правят комплименти или осъждат. Обичат да блестят и да се изтъкват. Животът им често е предизвикателен.

 

ЛИЧНО ЧИСЛО 8

Елемент: Земя. 

Сезон: Зима 

Цветове: Земните цветове като: жълто, охра, кафяво, също меките пастелни нюанси на жълто, оранжево, розово носят късмет на 8. 

Допълнително късмет им носят ярките огнени цветове като наситено жълто, оранжево, червено, виолетово. Тези цветове отговарят на елемента огън, а огъня в цикъла на елементите подкрепя земята.

Органи на тялото: глава, гръбначен стълб, далак, пръсти на ръцете, нос, кости  

Благоприятни посоки: Югозапад, Северозапад, Запад, Североизток

Да избягват останалите посоки, особено Югоизток

Те са изключително фокусирани и страстни личности. Много упорити. Ако решат нещо ще го направят.  Предпочитат да се учат от собствените си грешки, вместо от чуждия опит. Консервативни са и обичат да обмислят нещата, преди да вземат окончателно решение. Тези хора са стабилни като скала. Спокойни и лоялни. Понякога влизат в конфликти, но са много аргументирани. Умът доминира над чувствата. Не занимават останалите със себе си. Помагат на другите. Много духовни са. Не обичат промените и трудно ги правят. Подозрителни, със собствено мнение и егоцентрични. Обичат материалните неща. Най-лоялните от всички други числа. Склонни са на саможертва, поставяйки нуждите на другите пред своите. Могат да ви бъдат най-добрият приятел или най-големият враг.

 

ЛИЧНО ЧИСЛО 9

Елемент: Огън 

Сезон: Лято 

Цветове: жълто, оранжево, червено, цикламено, виолетово, също зелено и люляково лилаво.

Органи на тялото: очи, сърце

Благоприятни посоки: Изток, Югоизток, Север, Юг

Да избягват останалите посоки, особено Северозапад

Хората с лично енергийно число 9 са топли, енергични, предани, спонтанни и щастливи личности, с несравнима жажда за живота и ентусиазъм. Имат способност да навлизат в детайлите. Прецизни, щедри и спонтанни са. Активно се включват в дарителски дейности. Склонни са да преодоляват егото си. Имат талант за изявява, като лектори, актьори и ТВ говорители, дизайнери и пр. На останалите им е забавно и обичат да са около тях. Притежават собствена искра и умеят да вдъхновяват останалите. Носят различна аура около себе си. Благословени са с интелигентност и способност за бързо мислене. Търсят слава и уважение. Нуждаят се от постоянна любов и глезене. От друга страна са несигурни и зависими. Освен това са лесно избухливи. Склонни да се привързват към идеите си и това може да пречи за реализацията им. По-повърхностни са и се влияят от чуждото мнение. Добре е да се научат да приемат конструктивна критика. 

От Space and Rituals с любов

Автор: Росица Георгиева